Weekend detox!

Categories Blogg

God søndags ettermiddag i stuen,

Håper alle har hatt en fin helg. Som jeg lovte har jeg noen oppskrifter som jeg vil dele med dere. De er så enkle, men veldig gode. Jeg tenkte å starte med juice-oppskriftene.

Klementin og gulrotjuice (gir et halvt norgesglass):

-Ca. 10 mellomstore gulrøtter

-4 klementiner

Dette er veldig lett. Starter med å sette sammen juicemaskinen, deretter bare rens og vask gulrøttene, så skjærer du dem i biter og har dem i en stor bolle. Skrell klementinene og riv dem i båter, ha dem sammen med gulrøttene. Så er det bare å fylle opp med gulrot og klementin i den øverste boksen på juicemaskinen. Skru på maskinen, og juice!

 

Agurk og-sellerijuice (gir to store glass):

-1 stor agurk

-5 stilker selleri

Denne juicen er veldig bra for detox. Det er egentlig samme fremgangsmåte som med den andre juicen. Vask grønnsakene og skjær dem i passe biter. Det er lettest å ha det over i en skål før du har grønnsakene i maskinen. Etter at du har juicet ferdig, er det viktig å vaske maskinen. Fiberet som blir igjen kan man f.eks. bruke i brøddeig eller ansiktsmaske.

(Agurk og yoghurt-ansiktsmaske)

Så var det oppskriften på denne ukens fredagsmiddag:D Det er vel egentlig en siderett, selv spiste jeg pastasalat ved siden av, evt. kan man bruke denne oppskriften til kun to personer.

Fyllt paprika (3 til 4 porsjoner):

-3 paprika

-en hermetisk boks med erter

-en halv boks krosset tomat

-en liten bit kålrabi eller en gulrot, raspet

-2 porsjoner kokt ris

-1 ss vegansk smør

-1 ss olivenolje

-salt og pepper

-1 ts tørket basilikum

-1 ts hvitløkspulver eller ett fedd hvitløk, finhakket.

-Vegansk ost

Start med å koke risen etter anvendning på pakken. Når den er ferdig kokt har du en ss smør oppi, og rør rundt. Sett til side under lokk.

Sett ovnen på 180 grader C.

Sil og skyll av ertene og ha dem i en sylinderformet bolle, sammen med krosset tomat, olivenolje, hvitløk, basilikum, en halv ts salt og litt pepper. Bruk en stavmikser til å mose dette sammen.

Bland sammen ris, ertemos og kålrabi i en bolle. På en fjøl renser du paprikaen og skjærer av “topplokket”. Sett paprikaene på et stekebrett kledd med bakepapir. Fyll paprikaene med risblandingen. Til slutt har du på ønsket mengde ost, før du steker paprikaene i 30 min. Server med salat, valgfri dressing eller creme fraiche.

 

Ellers har helgen min vært en ganske basic helg, var på spa, så på film, spiste stor søndagsfrokost og var i Gudstjeneste. Har vært en del med familien også.

Hvordan var din helg? Hva synes du om vegansk mat?

 

-Johanne<3

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *